In bedrijf stellen

In verband met de nieuwe F-Gassen verordening (eu) 517/2014 zoals van toepassing vanaf de datum 01.01.2015 ,stellen wij u op de hoogte van de verplichting om een aangekocht airco systeem in gebruik te laten stellen door een erkende installateur of  F-Gas gecertificeerd bedrijf.  Dit in overeenstemming met artikel 10 van verordening (eu) 517/2014.

Koopt u bij ons een airconditioner en u gaat deze zelf monteren, dan kunt u deze in bedrijf laten stellen door 1 van onze gecertificeerde F-gas monteurs of een eigen monteur met f-gas certificaten.(aantoonbaar)

 

Bovenstaande  F-gas monteurs maken geen deel uit van D&B Airconditioning. U mag zelf bepalen welk bedrijf u wilt contracteren om uw airco in bedrijf te laten stellen. De gemiddelde prijs voor het in bedrijf stellen van een enkele wandsplit airco systeem ligt op +/- € 150.- / €200.-  per airco. De prijs voor het in bedrijf stellen van een duo of trippel split airco systeem ligt hoger. 

Bel de monteur die u wilt contracteren en overleg goed vooraf met deze wat de kosten zijn. Maak duidelijke afspraken over de werkzaamheden die u graag uitgevoerd  zou willen hebben! U dient de bedrijfsgegevens en het certificeringsnummer van uw eigen F-gas monteur aan ons door te geven voordat wij overgaan tot uitlevering van uw airco systeem.

Dit in verband met voorschriften van de Europese Verordening (EU) Nr. 517/2014 betreffende gefluoreerd broeikasgassen de zogenaamde F-gassen  met betrekking tot de verkoop van voorgevulde stationaire aircosystemen aan particuliere eindgebruikers. 

 

Wij hopen u met deze informatie van dienst te zijn.

 

Groeten, Crew D&B Airconditioning BV