Daikin staat wereldwijd bekend als één van de grootste spelers op de warmtepompmarkt, met een uitgebreid productassortiment voor residentiële, commerciële en industriële toepassingen. Als pionier hebben zij al meer dan 50 jaar ervaring in warmtepompen en blinken ze uit op het vlak van kwaliteit en betrouwbaarheid. Al decennia lang produceren ze warmtepompen die gebruik maken van duurzame energiebronnen: buitenlucht of grondwater. Centraal in het gamma warmtepompen staat de vermindering van het energieverbruik, milieuvriendelijkheid, een efficiënt en strak design en een algemene toepasbaarheid in elke omgeving.

 

In 2007 heeft Daikin residentiële verwarmingsoplossingen gelanceerd waarbij de uiterst efficiënte lage temperatuur lucht-water warmtepomp Daikin Altherma het absolute paradepaardje is. In de afgelopen jaren werd het gamma residentiële verwarmingsoplossingen verder uitgebreid met onder meer een hoge temperatuur- en een geothermische warmtepomp en zelfs hybride warmtepompen met geïntegreerde gasketel.  

Dankzij de integratie van de Rotex producten in 2013 breidde DAIKIN A/C Belgium haar residentiële productengamma verder uit met gas en stookolie verwarmingssystemen. Daikin biedt zo een volledig gamma van residentiële verwarmingstoestellen en energiezuinige toepassingen met zonnecollectoren, gecombineerd met aangepaste buffertanks.

 

Verder is DAIKIN de afgelopen jaren geëvolueerd van een airconditioning provider naar een ware total solution provider in de HVAC-wereld met naast het aanbod residentiële en commerciële toepassingen ook industriële applicaties en Retail oplossingen. Dankzij de complementariteit van haar producten kan DAIKIN voor elke sector verschillende oplossingen voorstellen, of het nu om verwarming, luchtbehandeling of koeltechnieken gaat.