D&B Warmtepomp. Jouw betrouwbare partner.

Warmtepomp

Voor steeds meer mensen is een duurzaam verwarmingssysteem belangrijk. Een warmtepomp wordt daardoor ook steeds populairder.  Het haalt warmte uit de omgeving en gebruikt deze om uw woning  te verwarmen. Bent u op zoek naar een effectieve manier om uw woning te verduurzamen? Dan is het kopen van een warmtepomp de juiste stap.

 

Voordelen van een warmtepomp

Uw huis verduurzamen met een warmtepomp brengt meerdere voordelen met zich mee. Allereerst is een warmtepomp een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Het maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen, waardoor u de CO2-uitstoot vermindert en bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Een ander voordeel is dat een warmtepomp zowel kan verwarmen als koelen. In de zomer kan het systeem de warmte uit uw woning halen en deze naar buiten afvoeren, waardoor het binnen koeler wordt. Dit zorgt voor een comfortabel binnenklimaat gedurende het hele jaar.

Op het moment dat u kiest voor het aanschaffen van een warmtepomp komt u in aanmerking voor diverse subsidies en financiële regelingen. De overheid stimuleert het gebruik van duurzame verwarmingssystemen en biedt subsidies aan voor de aanschaf en installatie van warmtepompen. Dit kan de investering aantrekkelijker maken voor u als huiseigenaar. Lees meer over de subsidieregelingen

Verder heeft een warmtepomp een uiterst lange levensduur en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Een warmtepomp kan tot wel 20 jaar meegaan en verhoogt de waarde van uw woning, waardoor het nog interessanter is om de investering te maken.

 

Werking van een hybrid warmtepomp

Een hybride warmtepomp combineert een warmtepomp met uw bestaande cv-ketel. Het is een goede oplossing voor oudere woningen waarbij volledige elektrificatie moeilijk of kostbaar is. De hybride warmtepomp kan de warmte uit de buitenlucht halen en deze samen met de cv-ketel gebruiken om uw woning te verwarmen.

Het systeem werkt op basis van de buitentemperatuur. Bij mildere temperaturen kan de warmtepomp efficiënt werken en het grootste deel van de warmte leveren. Bij koudere temperaturen schakelt de hybride warmtepomp automatisch over naar de cv-ketel om comfortabel te verwarmen.

 

Ons assortiment

Wij bieden een uitgebreid assortiment warmtepompen van diverse merken en capaciteiten. Hierbij staat hoogwaardige kwaliteit tegen de allerbeste prijs centraal. Voor iedere woning en iedere situatie bieden wij een geschikte warmtepomp aan. Binnen ons assortiment bieden wij merken aan als:

  • Intergas
  • Inventum
  • Remeha
  • Vaillant
  • Daikin
  • LG
  • Haier
  • Elga Ace
  • Itho Daalderop
  • Panasonic

 

Installatie en advies

Voordat u een warmtepomp laat plaatsen is het belangrijk te inventariseren of uw woning geschikt is. Het is raadzaam om in gesprek te gaan met een van onze specialisten om de mogelijkheden te bespreken. 

D&B airconditioning, zonnepanelen en warmtepompen biedt deskundig advies en begeleiding bij het kiezen van de juiste warmtepomp voor uw specifieke behoeften. Daarnaast zorgen we voor de vakkundige installatie van de warmtepomp, inclusief alle benodigde aanpassingen aan het verwarmingssysteem en de leidingen.

 

F-Gassen gecertificeerd

Al onze monteurs zijn F-Gassen gecertificeerd. Dat houdt in dat ze in staat zijn met de koudemiddelen in de koelleiding te werken van een directe hybride warmtepomp en mogen onderhoud uitvoeren aan alle soorten warmtepompen.

 

Warmtepomp kopen bij D&B airconditioning, zonnepanelen en warmtepompen

Bij D&B kunt u een warmtepomp kopen van hoogwaardige kwaliteit. Wij bieden een breed scala aan warmtepompsystemen die geschikt zijn voor verschillende soorten woningen en energiebehoeften. Ons ervaren team staat klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze en om de installatie vakkundig uit te voeren. Zo kan u profiteren van de vele voordelen die een warmtepomp te bieden heeft. Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek de mogelijkheden van een warmtepomp voor uw woning.

 

Een hybride warmtepomp is een verwarmingssysteem dat gebruikmaakt van zowel een warmtepomp als een traditionele cv-ketel. Het combineert de voordelen van beide systemen om een efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing te bieden. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze om het huis te verwarmen. De cv-ketel springt bij wanneer er extra warmte nodig is, bijvoorbeeld tijdens zeer koude periodes of piekmomenten in de warmwatervraag.

 

Hoe zit het met onderhoud van een warmtepomp?

Net als elke andere verwarmingsinstallatie, heeft ook een warmtepomp onderhoud nodig. Het is aan te raden om de warmtepomp jaarlijks te laten controleren en onderhouden. Dit zorgt voor een optimale werking en verlengt de levensduur van het apparaat.